onsdag 24 juni 2020

Jobbiga tider och fantastiska arbetsplatser

Senaste månaderna har varit hektiska, annorlunda och jobbiga både mentalt och fysiskt. Även om jag inte är den som lätt stressar upp mig och utifrån sett inte märkbart verkar stressad eller ens känner mig stressad så har stressen funnits där. För vad?

Pandemin som svept över världen har som bekant skapat problem på en drös arbetsplatser runt om i världen. Min arbetsplats (var) inget undantag. Vi hade minskad orderingång under mars och körde då igång med permittering. Visst, första tiden på 40% arbetstid var i ärlighetens namn skön, även om jag är en person som gärna jobbar 150%. Såg det som en semester. Vi gick relativt snabbt upp till 60% för att sedan gå upp till 100%, men fortfarande permitterade på 80% vilket betyder att jag jobbar in buffert med tid, extra semester.

Det har varit oerhört mycket att göra på jobbet, vilket är bra, men det har skapat en stress för allt annat övrigt i livet som i ärlighetens namn normalt sett inte brukar vara särskilt mycket mer än jobba, äta, sova med någon timmes träning däremellan. Spring hos tandläkaren var och varannan vecka har varit en återkommande aktivitet då en drös problem upptäcktes för lite över ett halvår sedan. Har jobbat mig upp till summor för nästan 60 tusen, totalt ur fickan närmare 20 tusen (högkostnadsskydd, tack Sverige). Samtidigt har problem uppstått i familjen som tärt på psyket, man är ju bara människa och med det innebär att det ändå finns några känslor där långt bak som triggas av diverse händelser. Är också pollenallergiker vilket inte gjort livet lättare med allt annat då näsan antingen är täppt eller rinner som en kran. Ögonen kliar och livet är allmänt piss.

Ovanpå allt har portföljen fått sig en smäll då mitt innehav i Wirecard, som utgjorde 2,8% av portföljen förra veckan i princip gått ned 75% innan jag sålde rubbet på snitt 25€/aktie. Varför detta känns mer än en generell nedgång i portföljen (som annars välkomnas) är för Wirecard var en investering jag egentligen inte skulle gjort enligt alla mina personliga regler. För det första var det ett bolag jag inte förstod. För det andra fanns det misstankar om bedrägeri (no shit). För det tredje, behöver man nämna mer?

Det positiva i den fatalt misslyckade investeringen är att kursen i hur man blir en bättre investerare blev relativt billig, cirka 10 tusen kronor. Köp bra bolag DU förstår, i en bransch där framtida tillväxt finns, till (rimliga) priser. Det är något jag håller mig till fullt ut framgent.

Ljuset i tunneln kom denna dag, den 24:e juni då jag fick mitt lönekuvert. Innan jag öppnade kuvertet för att se hur allting såg ut, kollade jag snabbt summan som bokats in hos banken. Summan är fel utifrån mina uträkningar, det är för lite. Lite smått irriterat öppnar jag sedan kuvertet några timmar senare i hemmet för att hitta två lönespecifikationer. Den ena kan en drös med rader utläsas med diverse olika arbetstider och procentsatser i och med permittering. Den andra däremot, den visar en löneförhöjning med 5%, dessutom med 17 mån retroaktivt samt semesterersättning för alla mina sparade dagar. Lite snopet undrar jag först om jag fått fel persons papper men nej, det är rätt. Det sitter en liten handskriven post-it lapp på pappret där det står att utbetalningen sker de 26:e, därför kunde jag inte se att pengarna bokats in hos banken redan nu då man tydligen bara ser 1 dag innan.

Vilken otroligt bra arbetsplats och vilken otrolig motivationshöjare och räddning i en annars jobbig tid. Det är såhär jag vill bli belönad för det arbete jag utför och det är sånt här som motiverar mig att köra 110%. Har jag inte slitit arslet av mig innan så kommer jag lägga på ett kol efter detta. Det kom några glädjetårar efter detta. De vet verkligen hur man tar hand om sina anställda.

Månadslönen för juni landar på smått otroliga 44 000kr efter skatt, där uppemot 34 000kr kan sparas undan till portföljen då jag inte har en massa utgifter som tynger närmsta tiden, vad jag vet än så länge. Detta betyder att portföljen troligtvis kommer nå en viktig milstolpe redan nu i juni, det vill säga 500 000kr. En halv miljon. Det känns fantastiskt men är fortsatt ödmjuk mot vad marknaden kan bjuda på.

En mer detaljerad uppdatering av portföljen och innehaven kommer så snart som möjligt.

2 kommentarer:

 1. Hej, jag vill dela mitt underbara vittnesbörd. Efter att ha varit i relation med mannen i flera år, han delade med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom bad jag honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det, jag e-postade stavskärmaren, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen, det var omkring 16.00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett problemproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. e-post: babaidadawiseman01@gmail.com
  kan du skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall

  Älska trollformler
  Tjäna bra pengar eller vinna ett lotteri.
  Uppnå framgång i affärer.
  Andliga problem.
  Vinn rättsfall.
  Leta efter din livspartner.
  Få ett välbetalt jobb.
  Få kontroll över ditt äktenskap.
  Få tjänst och få attraktion från människor.
  Få tillbaka förlorade pengar.
  Läka dig av alla sjukdomar. både härdbara och obotliga.
  Lös graviditetsproblem och välsigna dig med spädbarn osv ...

  Kontakta denna fantastiska man om du har problem med en varaktig lösning
  via babaidadawiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348136951551
  Viber: +2348136951551

  Tacka mig senare

  SvaraRadera
 2. Livet har fyllts med utmaningar sedan min man lämnade mig och gick vidare med en annan kvinna. De flesta gånger hade jag tänkt på att avsluta allt. Saker blev värst när jag förlorade mitt hem, min familj och allt till orkanen Matthew och jag blev flykting i mitt eget land, Rumänien. Den enda egenskapen jag hade kvar var en Internet-aktiverad telefon i fickan. En trogen dag hittade jag en läkare Ilekhojie på Internet, på Face-book. Någon från USA hade vittnat om många fantastiska saker som doktor Ilekhojie hade gjort för henne och hennes familj. Jag kontaktade honom och resten säger de är historia. Idag är jag lyckligt gift med en soldat jag träffade i lägret och jag får tillbaka min lycka igen. Jag kan inte hålla denna lycka för mig själv eftersom jag inte är självisk. Du kan också kontakta Dr Ilekhojie på e-post: gethelp05@gmail.com eller skicka sms till honom på whatsapp +2348147400259

  SvaraRadera